Sesiune de informare privind Reformele în domeniul vamal și de facilitare a comerțului

19 Aprilie 2016

Reforme domeniu vamal 1Aproximativ 100 de agenți economici au participat astăzi, 19 aprilie, la o sesiune de informare privind reformele în domeniul vamal și de facilitare a comerțului, desfășurată în incinta Biroului Vamal Chișinău. Participanții au obținut mai multe informații privind mecanismul de amânare a achitării plăților vamale, condițiile pe care trebuie să le întrunească importatorii pentru a putea beneficia de această facilitare, precum și avantajele pe care le oferă această reformă.

 
 
 

Importatorii vor economisi 17.5 milioane de lei pe an prin achitarea plăţilor vamale după prestarea serviciilor

15 Decembrie 2015

17 milpeopleAmânarea plăților vamale după prestarea serviciilor ar permite economia a 17,5 milioane de lei anual, costuri suplimentare şi venituri ratate suportate de importatorii agenți economici autorizați (AEO) la moment.

 

Campania Update Moldova va promova reformele pentru mediul de afaceri din Republica Moldova

07 Decembrie 2015

updatemoldovaComunicat de presă

O campanie inedită de comunicare, în cadrul căreia vor fi promovate schimbările necesare pentru dezvoltarea economică a Moldovei va fi lansată la 7 decembrie 2015. Campania denumită „Update Moldova" are misiunea de a accentua care sunt soluțiile pentru a reduce costurile și riscurile activității de business în Moldova. Campania este organizată cu suportul financiar al proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltarea Internațională Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (USAID BRITE).

 

Page 1 of 9