Publicații

 10 Noiembrie 2015

ghid tarifeGhidul privind deciziile tarifare prealabile.

Download the Guide.

 

 

 

 

 

 25 Mai 2015

Ghid Originea Marfurilor Page 01Ghidul privind procedura de solicitare şi emitere a informaţiei obligatorii privind originea mărfurilor.

Ghidul este destinat agenţilor economici şi descrie procedura de solicitare şi emitere a informaţiei obligatorii privind originea mărfurilor (IOO). IOO este necesară pentru stabilirea valorii în vamă. Ghidul descrie beneficiile IOO, condiţiile de emitere a IOO, cadrul juridic, precum şi utilizarea IOO în cadrul procedurii de vămuire şi a auditului post vămuire.

Download the Guide.

 

 

 

 

Ghidul agentului economicGhidul agentului economic în utilizarea regimului de perfecționare activă.

Acest ghid include descrierea regimului de perfecţionare activă, avantajele și procedura utilizării regimului analizate prin prisma reglementărilor existente și determinate de modificările normative recente. De asemenea, se analizează în detaliu etapele desfășurării regimului dat. În ghid sunt prezentate și tipurile de răspundere juridică ce survin pentru încălcarea legislației pertinente regimului de perfecționare activă, precum și metodele de determinare a drepturilor de import în cazul importului produselor compensatoare.

Download the Guide.

Acest ghid este disponibil și în limba rusă, pe lângă limbile română și engleză.

 

 

 

 25 Feb 2015

Moldova Trade Facilitation Study USAID-BRITE ro Sep2014Evaluarea procedurilor și cerințelor pentru desfășurarea activităților de comerț în Republica Moldova

Acest studiu a examinat principalele aspecte ale regimului de comerț internațional din Moldova, cu obiectivul de a identifica oportunitățile pentru facilitarea comerțului prin eliminarea cerințelor inutile și redundante, optimizarea procedurile existente și îmbunătățirea transparenței, în vederea diminuării costurilor, întârzierilor și posibilităților de corupere.

Download the Report.

 

 

 

 

 25 Feb 2015

Contul unic al contribuabililor. Analiza si recomandari USAID-BRITE Dec2014Contul unic al contribuabilului. Analiză și recomandări

Acest raport descrie procesul existent de achitare a impozitelor, modul în care contul unic al contribuabilului ar putea funcționa, beneficiile de pe urma implementării contului unic al contribuabilului, cât și problemele care urmează a fi soluționate în procesul de implementare a Contului unic sau a sistemului optimizat de plăți.

Download the Report.

 

 

 

 

 04 Feb 2014

Facilitarea commert RMRaport privind garanţiile vamale şi plăţile amânate, ca elemente de facilitare a comerţului în Republica Moldova

Materialul consitutie un document de discuţie ce prezintă argumentele amânării achitării taxelor vamale şi a TVA şi introducerea garanţiilor vamale.

Download the Report.

 

 

 

 04 Feb 2014

 

Cover of the BizCLIR reportOptarea în favoarea prosperității: Situația privind reforma mediului de afaceri în Republica Moldova

 

Documentul prezintă rezultatele evaluării climatului de afaceri, reformei juridice şi instituţionale (BizCLIR) desfășurate de programul BRITE în toamna anului 2012.

Download the BizCLIR Report.

 

 

 

Materiale pentru presă (press kit)

Acest set de materiale conține informații generale despre programul BRITE, activitățile și obiectivele sale.

 

Share